tirsdag 18. oktober 2011

Hvordan kan du inspirere medarbeiderne?

Martin Luther King inspirerte ikke folk fordi han selv hadde en drøm, men fordi han rørte ved andre sine drømmer. Han pratet om noe som betydde noe for andre.
Ledere som bare snakker om seg selv og sine drømmer inspirer ikke andre mennesker. Godt lederskap handler ikke om deg, men om dem.
Ønsker du å inspirere andre må du inspirere med hjertet og ikke bare hodet.
Visjonen du har er sikkert en god ide, men før du kobler den med medarbeiderenes hjerter blir det bare «ord på papiret». Du vil først inspirere medarbeiderene når du vrikelig kommer inn på ting som betyr noe for dem (Verdier).
Hvordan skal man så inspirere og avdekke  medarbeiderenes verdier?
  • Alle er opptatt av å føle seg respektert, sett + føle at de betyr noe. Snakk slik at de føler at disse punktene tilfredstilles.
  • Føler folk seg respektert, så er det enklere å få innsyn i folks virkelige verdier.
  • Spør dem hva som gir dem energi, Hva som gjør dem sinte? Hvordan vil du like at alle stillingene fikk likt betalt? Hva gjør du når du føler deg lykkeligst? Hvorfor får du energi når du løser problemer? Hvorfor føler du deg frustrert? (For noen kan frustrasjonen komme av at de bryter med verdigrunnlaget sitt) Hvorfor er planene så viktig for deg? Hvorfor bryr du deg om...?
  • Still spørsmål til du får svar på de grunnleggende verdiene til personen. Det høres lett ut, men det er ikke enkelt. Avdekke de virkelige verdiene til andre mennesker er en lang prosess. Mange har ikke engang tenkt igjennom sine virkelige verdier engang. Den dagen du hjelper dem til å finne sine egne verdier vil de umiddelbart føle seg inspirert til å delta aktivt.
Denne prosessen er verdt innsatsen. Du vil inspirere andre ved å samkjøre organisasjones visjon/verdier med individets personlige verdier. 
Hvordan avdekker du verdiene til dine medarbeidere?
Med Vennlig Hilsen
Henning Aarsand
+4745002040
Følg Henning Aarsand Consult på facebook:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar