mandag 19. november 2012

7 enkle tiltak for å øke salget!




1.     Tilpass produktene/tjenestene etter kundenes ønsker og behov. Ting endrer seg. Også kundens behov og ønsker. Utvikl så ”add on” produkter.
2.     Tren på å selge. Som alt annet må man trene. Man trener ikke ute hos kunden. Uten salgskompetanse vil det hjelpe lite å ha et godt produkt/tjeneste.
3.     Sett klare mål! Følg opp.
4.     Påse at dere har ”klokkeklare” USPer (Unique selling points) Finn ut hvordan dere skiller dere fra konkurrentene.
5.     Finn riktig pris på produktene og tjenesten. I mange tilfeller kan man ta en høyere pris. Om ikke på hovedproduktet/tjenesten, så kan man øke på ”add on” produktene.
6.     Større fokus på kryss-salg og mersalg. Enkle spørsmål kan øke salget betraktelig.
7.     Fine ord på et papir hjelper lite. Påse at hele organisasjonen utsråler selskapets visjon og verdier. Det går ikke lenger ann å ”lure” kundene med falske budskap som ikke kundene kjenner seg igjen i. Ærlig, redelig og oppriktig markedsføring vil være avgjørende for økt salg.
8.     ”God dag mann økseskaft” markedsføring skaper få salg. Lag en markedsstrategi som kunder, marked og ikke minst de interne kan nyttiggjøre seg av for å øke salget.


/Henning

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar