fredag 26. august 2011

Press, stress og suksess i næringslivet


BEGÅ IKKE DEN FEIL  Å TRO AT FRAVÆR AV PRESS ER EN GODE, og at du bør kvitte deg med mest mulig press i livet. Press skaper toppytelser! Vi arbeider best når vi blir stimulert til å strekke oss, ikke når vi kjeder oss og blir pålagt begrensninger
DET ANDRE YTTERPUNKTET ER LIKE FORFEILET. Du skal ikke tro at det er tøft eller ”mandig” å leve under press, og at jo mer press du utsettes for, desto mer klarer du å yte.
VI HAR ALLE ULIKE PRESSTERSKEL. Noen mennesker tåler store mengder press, mens andre lar seg knekke fort. Problemet med å styre andre menneskers press blir ekstra innfløkt når den samme personen kan tåle ulike pressnivåer på ulike tidspunkter. Den ene dagen blir vi stresset av trafikkork. Dagen etter legger vi knapt merke til forsinkelsen.
DET FINNES TIDER DA FOLK ER SÆRLIG SÅRBARE. Da lar selv robuste personer seg stresse. Evnen til å tåle press vil gå kraftig ned hvis personen gjennomlever en vanskelig periode i familien, økonomiske bekymringer, sørger over en nylig avdød slektning el.
VELLYKTE MENNESKER HAR OPPLEVD SUKSESS ved å beherske press på en effektiv måte, og har anvendt ett bredt utvalg av mestring teknikker. De fleste svarer på press ved å konsentrere all energi og innsats om den foreliggende oppgaven. Deres fokus blir sylskarpt. De handler raskt og bestemt, samtidig som de opprettholder balansen og perspektivet ved å bruke humor. De får ikke panikk. De kaster ikke bort tiden på å være sinte eller frustrerte. De konsentrerer seg om oppgaven og håndterer den på en logisk, rolig og veloverveid måte.
VI KAN IKKE STOLE PÅ AT ANDRE MENNESKER VIL BYGGE OPP SELVBILDET FOR OSS. Derfor må vi gjøre det selv. En av de enkleste måtene å gjøre det på er å lage et ”SUKSESS ARKIV”.  I en mappe eller notisblokk skriver du opp alt du har oppnådd som du er stolt av. Det byr de fleste imot å skrive ned postive prestasjoner. Men suksess-arkivet er bare til eget bruk. Suksess-arkivet virker best når det omfatter ting som har med jobben å gjøre, og ting som angår familielivet. Ved å ta med både arbeidslivet og familielivet i suksess-arkivet minner du deg selv om behovet for balanse.
NESTE GANG DU SKAL HA ETT VANSKELIG MØTE, står ovenfor en vrien kunde, har ett problem i familien eller må gjøre noe annet som er ubehagelig, kan du forbrede deg ved å bla i suksess-arkivet. Alle tviler på egne evner av og til, og spekulerer på om de vil lykkes. Å minne seg om ens sterke sider gir en positiv innstilling, noe som øker sjansen for å oppnå enda flere gode resultater.
I NÆRINGSLIVET ER DET SÆRLIG EFFEKTIVT å samle positive og anerkjennende mailer eller lignende  fra kundene og legge dem i salgsarkivet.

Med Vennlig Hilsen
Henning Aarsand
+4745002040
Følg Henning Aarsand Consult på facebook:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar