onsdag 20. april 2011

Sjenert? Hvordan beseire den..

(Med utgangspunkt i boken «Besegra blyghet»)
Det er på høy tid å slutte å tenke som en taper og programmere om deg selv til å tenke som en VINNER. Studier av optimistiske og pessimistiske mennesker har vist store forskjeller i måten de oppfatter verden på. Optimistene klarer stress bedre enn pessimistene. Optimister reagerer på å mislykkes med å formulere en handlingsplan,  og ber gjerne andre mennesker om tips og råd. Optimistene sin holdning til liver er «Javisst går det».
Optimistene kontrollerer sin egen tilværelse. Han/Hun betrakter motgang som hendelser som avhjelpes om man finner rette angrepsmåten. Optimistene forsøker å forandre. Pessimistene tillater derimot hendelsen å styre sitt liv. De betrakter motgang som et resultat av personlig utilstrekkelighet. - en utrilstrekkelighet som kommer til å følge dem livet ut. Blyge mennesker ofte pessimister. De venter seg det verste, de konsentrerer oppmerksomheten på sine motganger og sier til seg selv at de aldri kommer til å få orden på livet sitt. Utadvente mennesker er optimister. De fremhever positive resultater, søker hjelp av andre og om noe ikke fungerer betrakter de motganger som tilfeldige hinder på veien til fremgang.
Å bygge opp selvtilliten tar tid, og ingen klarer å syntes godt om seg selv omgående. Det kreves derfor daglig trening i å snu tankene, helt til det blir en vane å tenke positivt. Du må si til deg selv: Det er jeg selv som har ansvaret for å få en bedre dag idag, og en bedre uke denne uken.
Blyge mennesker må bruke mindre tid på å tenke på seg selv, og mer tid på å være oppmerksomme på mennesker rundt seg.
Vår oppfatning om vårt indre henger nære sammen med oppfattelse av vårt ytre jeg - utseende og kroppen. Mange blyge mennesker bedømmer seg selv som stygge, og er urealistisk kritiske mot sitt utseende. Det er naturlig nok vanskelig for å alle å være tilfredse med sin kropp når man ser kun glansbilder på tv, nettet og i aviser. Men du behøver bare å spørre en person som DU syntes er «fullkommen» om personen er fornøyd med seg selv. Du vil da få en liste på alle tingene denne personen ikke er fornøyd med . 
Å akseptere vårt ytre jeg med en realistisk og korrekt bedømmelse er like viktig som å akseptere og være glad i sitt indre jeg. Tenk litt på det!



Med Vennlig Hilsen
Henning aarsand
+4745002040
Følg Henning Aarsand Consult på facebook:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar