mandag 7. mars 2011

Er du bevisst på ditt eget kroppsspråk?

Kunnskap om kroppens atferd kan hjelpe deg å tolke signaler og tilbakemeldinger, og gi deg nyttig informasjon om andres personlighet eller modus.  Samt å sende de rette signalene som du selv ønsker å påvirke andre med.


En oppreist holdning gir et positivt inntrykk av din person. Trekk pusten dypt når du går inn i møtet, rett deg opp og gå målbevisst mot den du skal møte. Står du og venter på at kunden skal komme deg i møte, eller venter på at flere av møtedeltagerne skal komme inn i rommet, vil du signalisere selvtillit og at du ikke er redd eller sårbar for angrep.

Pass så på å rette deg opp etter at du har satt deg. En oppreist holdning gjør deg mer observant, og du oppfatter folks reaksjoner og tilbakemeldinger bedre.

Kroppsspråket står for en stor del av kommunikasjonen mennesker imellom. Ikke sjelden kan du være tjent med å innta en ydmyk holdning. Det å innta en ydmyk holdning kan i mange tilfeller være fornuftig. Få kunden til å føle seg bra.

Ikke glem å bruke kroppsspråket for å forsterke det du sier. For å ha fullstendig kontroll må du ikke bare kunne lese andres kroppsspråk, men du må også kunne overstyre ditt eget kroppsspråk. Med å ha kontrollen menes at du har selvkontroll og vet når du skal signalisere ydmykhet og når du skal vise at du er stolt av ditt produkt, ditt firma eller deg selv. Møt ALDRI aggresjon med motaggresjon – DU KAN VINNE ET SLAG, MEN DU VINNER IKKE KRIGEN.

Et viktig tips når det kommer til kroppsspråk er også det å speile kunden, og på den måten blir du som oftest oppfattet som likeverdig. Noe som kan være en forutsetning for å selge inn det budskapet du ønsker. Lener kunden seg tilbake bør du lene deg tilbake. Ønsker du å ”hente” kunden tilbake igjen til bordet så lener du deg bare fremover, da vil kunden kommer etter deg igjen. Kunden har en tendens til å gjenspeile kroppsbevegelser ubevisst. Du vil da oppfattes som bevisst og har beholdt styringen. Kunden trives og salgsprosessen fortsetter.





Med Vennlig Hilsen
Henning aarsand
+4745002040
Følg Henning Aarsand Consult på facebook:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar