fredag 25. februar 2011

Vurderer du å starte bedrift? Tenk på dette først.

Mange har en drøm om å starte sin egen bedrift. I dette innlegget vil jeg ikke sette fokus på viktige ting som kapital behov , men fallgruvene i forhold til menneskene du eventuellt starter bedriften sammen med. De fleste bedrifter som etableres i Norge er små bedrifter med få ansatte. Jo, færre man er jo mer sårbar er man i forhold til å velge riktige mennesker. Ofte får man en ide sammen en kompis/venninne som man ønsker å sette ut i livet, og da er det ekstra viktige å tenke seg om 2 ganger. 
Her er noen du bør tenke på i forhold til menneskene du velger å starte bedriften sammen:
  • Uansett hvor godt du kjenner personen/personene du skal starte med så sjekk dem ut en ekstra gang. Har dere samarbeidet før? Hvordan fungerte det? Stå sted i livet (gift/ugift, barn/ikke barn) osv
  • Har dere den kompetansen dere trenger? Utfyller dere hverandre?
  • Har dere laget klare avtaler som er gjennomgått av advokat? Hva skjer den dagen en av dere ønsker å trekke dere ut av samarbeidet? Hva skjer den dagen det oppstår en konflikt situasjon?
  • Hvor mye tid skal den enkelte dediktere til den nye bedriften/prosjektet? 
  • Mangler dere kompetanse? Hvem kan bistå dere?
Dette er bare noen av tingene dere bør tenke på. Ønsker dere mer utfyllende tips og grundervirksomhet, så legg dere til gruppen Grundertips:http://on.fb.me/aUWFzp Her får dere utfyllende tips av min samarbeidspartner Halvor Danielsen.
Ønsker alle en fin helg!
Med Vennlig Hilsen
Henning aarsand
+4745002040
Følg Henning Aarsand Consult på facebook:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar