fredag 19. november 2010

Om å anvende sin dyktighet!
Det er tusener av kvinner og menn som mislykkes i livet fordi de ikke har nok vilje til å anvende sin dyktighet. Det er bare kraften i en sterk vilje som kan la dine evner og talenter komme til fullt utrykk.
En stor hjernekapasitet kommer ikke bare fra foreldrene, men fra enkeltindividets liv, tanker og handlinger, og en slik hjerne kan bygges  opp av den som forstår oppbyggingens kunst, og som trofast anvender denne kunsten. Du kan bli det du selv ønsker å bli ved på beste måte å anvende de goder du har og ved i illegg å skape det du ikke har fra før
I det øyeblikket du innser at det er opp til deg å bli så meget som du måtte ønske, vil ditt arbeid og dine studier begynne å legge grunnlag for vekst og fremgang. Når du lever, tenker og handler i den tro at du kan meget, vil , vil alt du gjør bidra til at du blir mer. Når vi har et sterkt, vedvarende ønske om informasjon om et spesielt tema, vil vi alltid finne noen eller noe som kan gi oss de informasjoner vi trenger. Grunnen er at alle sinnets evner aktiveres av ønskets kraft til konstant å være på utkikk etter disse informasjoner.
Uansett hva din tilstand eller stilling i dag måtte være, hvis du bestemmer deg for at det er noe bedre du ønsker, kan du få det under forutsetning av at du ønsker med hele ditt hjerte og hele din sjel . All din samlede bevissthets- og tankekraft må rettes mot det du arbeider med i øyeblikket. Hensikten med konsentrasjonen er å anvende alle sinnets og personlighetens aktive krefter på det ene som må gjøres nå. Vi kan betrakte dette som hovednøkkelen til fremgang og suksess. Til syvende og sist kan grunnen til alle feilslag spores tilbake til en spredning av krefter, og årsaken til enhver prestasjon ligger i en konsentrasjon av krefter.
Når vi ikke umiddelbart oppnår de ønskede resultater, kan vi bli motløse og tro at det ikke har noen hensikt å prøve. Da vil våre venner vanligvis fortelle oss at vi bare drømmer, og råde oss til å begynne å arbeide med noe praktisk, noe som vi virkelig kan klare. Men hvis  vi ignorerer venners råd, og fortsetter å være trofaste mot den store ide som vi har bestemt oss for å realisere, vil vi til slutt nå vårt mål. Og når vi har nådd vårt mål, vil de samme vennene fortelle oss at vi valgte den rette vei.
Mennesket blir stort når det tenker store tanker, og for å tenke store tanker må vi heve oss over personlige hemninger og begrensinger og mentalt tre inn i en større og bedre verden..
.... fant dette i en av mine gamle notater. Har ikke kilden, men syntes det var så bra at jeg måtte skrive litt om det:)
/Henning

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar