lørdag 8. oktober 2011

Livet er i kontinuerlig forandring..


Livet er i kontinuerlig forandring. Vi rører oss i forskjellig sirkler/spiraler. Noen er nøytrale, mens andre er onde. Når vi har en bra dag eller uke virker det som regel som at ALT går bra. Når vi har en dårlig dag/uke føler vi det  som ofte som om alt går i mot en..


Vi snakker ofte om at det som skjer er flaks eller uflaks.  Flaks eller uflaks står som symboler for en måte å tenke på hvor livet gir og tar. På en måte er det sånn for alle, på en annen måte handler det vel så mye om hvordan vi ser på ting.

Ett eksempel kan være en som har hatt en problematisk barndom. ”Noen ser på det på det som: ”Hvordan de ble rammet av det”, mens andre : ” Hva lærte jeg av det” Det høres ut som en ”banal forskjell, men det er det ikke.

Om vi fokuserer på hva den onde spiralen, uturen eller hva  vår ”problematiske” barndom lærer oss, så blir man sterkere og klokere med tiden. Om man fokuserer på hva man har blitt utsatt for er risikoen stor for at man går inn i en ”offer rolle”. (Bitterhet, fortvilelse og livsangst)

Tips:
 Gjør en ting annerledes!  Når vi gjør noe annerledes, så skaper det andre følelser. Det bryter den onde spiralen. Du kan også se på det som er tyngst i livet og se hva det lærer deg. Du kan også gjøre noe konkret, fysisk annerledes. Prate med nye mennesker, besøk ett treningsstudio, gå på kino alene o.l

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar